Er zijn genoeg redenen om een last minute Rhodos te boeken, maar er zijn ook gevaren als je voor een last minute kiest. Het kan zo zijn dat je dan niet meer naar het eiland Rhodos kan op de door jou gewenste dagen, wat natuurlijk zonde zou zijn. Dit komt mede doordat Rhodos het hoofdeiland van de eilandengroep Dodekanesos is. Vroeger, in de Romeinse tijd en het Byzantijnse Rijk was deze plek een een belangrijk centrum.

Dit betekent dus ook dat je nog genoeg dingen uit de oudheid op het eiland kan vinden, wat ook een deel van de toeristen die elk jaar weer op Rhodos komen beweegt om eens een kijkje te menen op dit mooie Griekse eiland. Verder is natuurlijk het nachtleven zoals op vele andere Griekse eilanden ook populair en niet te vergeten de stranden en wandelroutes.

Stranden

Iets wat je op vakantie altijd ziet als je naar een Grieks eiland gaat zijn natuurlijk de strand, een eiland is omgeven door kust, hoewel je op een groot eiland als bijvoorbeeld Kreta dan wel in een kustplaats moet zitten, want mocht je in het binnenland een last minute hebben geboekt dan moet je wel een eind rijden voor je bij het strand ben. Je zult echter vrijwel alle hotels en appartementen tegen komen bij een last minute Rhodos aan de kust.

Dit heeft de eenvoudige reden dat men vroeger van de scheepvaart afhankelijk was, want om tot een stad of grotere plaats te kunnen ontwikkelen moet je wel voldoende middelen hebben om daartoe te komen. Hiervoor was de scheepvaart een enorm belangrijk punt, want via deze lijnen konden materialen en voedsel wat niet eenvoudig verbouwd kon worden vervoerd.

Stadsmuren en verdediging

De scheepvaart bracht dan ook weer gelijk het volgende probleem met zich mee en dat is veiligheid. Hiervoor werden dus stadsmuren gebouwd en werden en voor de havens grote forten gemaakt. Je zult deze waarschijnlijk met een last minute Rhodos stad nog wel zien. Hierdoor werden de haven plaatsen beschermd tegen de piraten, want niet alleen schepen waren het doelwit van piraten, maar ook waren havenplaatsen die niet goed verdedigt waren een doelwit.

Het is van onze kant om echte aanrader om tijdens je last minute Rhodos vakantie een kijkje te nemen in het Paleis van de Grootmeesters. Een mooie vesting die in zijn leven heel wat te verduren heeft gekregen, maar prachtig gerestaureerd is. Je kunt dus zien hoe mooi het is en je een snuifje van de Griekse cultuur opdoen.