In Rhodos Stad ben je op het noordelijkste puntje van het eiland aangekomen van Rhodos. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat Rhodos Stad uit drie gedeelten bestaat. Om te beginnen heb je het antieke gedeelte, dan heb je een Middeleeuws deel en dan heb je het moderne deel. Je kunt dus zelf kiezen waar je graag naar toe wilt gaan. Misschien wil je wel gaan genieten van de Middeleeuwen, er zijn namelijk nog veel bezienswaardigheden van deze tijd terug te zien in Rhodos Stad.

Activiteiten en bezienswaardigheden

In Rhodos Stad is veel te zien, je kunt zelf de keuze maken naar welk deel van de stad je gaat, maar je kunt ook alle gebieden gaan bekijken. Denk er dan goed aan dat je de tijd neemt om alles te gaan bekijken want in één of twee dagen kun je lang niet alles goed bekijken. Er is zoveel te zien, denk eens aan de tempels van Zeus en Apollo. Daarnaast kun je hier ook het stadium bekijken en ook het antieke theater zijn voor de toeristen toegankelijk.

Overdag lekker genieten van de oudheid. Maar in de avonduren er lekker op uit gaan in de bars en discotheken, de echte gezelligheid komt pas in de laatste uurtjes naar boven in deze stad.

Is Rhodos Stad een aanrader?

Ja het is zeker een aanrader. Voor jong en oud is deze stad goed toegankelijk en je doet hier veel nieuwe ervaringen en indrukken op. Het is daarom belangrijk dat je de tijd neemt wanneer je deze stad gaat bezoeken. Je kunt hier gerust een week op vakantie gaan, vanaf je vakantieplaats kun je dan alle gebieden en bezienswaardigheden gaan bekijken.

Het is een tip om vooraf te kijken wat je allemaal kunt vinden in deze stad, zodat je voorbereid op vakantie gaat. Zo kun je al een beetje een planning maken wat je hier allemaal kunt zien en wat je wilt gaan bezoeken. Het kan zijn dat er speciale musea op sommige dagen gesloten zijn, daarom is een goede voorbereiding altijd belangrijk wanneer je deze stad zou gaan bezoeken.