Samos is een van de mooie eilanden van Griekenland. Samos is een eiland waar voor iedereen wel wat te beleven en te zien is! Samos heeft veel mooie bezienswaardigheden en je kunt er mooi wandelen. Het eiland Samos heeft mooie stranden, maar daar en tegen heeft Samos ook hoge bergen. Een wereld van verschil is er te zien op je vakantie op Samos. Samos is ook een van de grootste eilanden van Griekenland gelegen in de Egeïsche zee. Samos produceert ook Samoswijn, deze wijn is wit, heerlijk zoet en wereldberoemd. De Samoswijn word gemaakt van Muskaatdruiven.

Vathy

Vathy, oftewel: Samos-stad, is de hoofdstad van het Eiland. Vathy ligt in het noord-oosten van het eiland en is een havenstad. Vanaf Vathy is er een prima bootverbinding met Kusadasi, de bekende, populaire vakantie bestemming in Turkije. Zo kan je ook leuk een dagje van Samos af om een dagje naar Kusadasi te gaan. De stad Vathy ligt in een mooie groene baai. Er zijn veel musea in Vathy die je kan bezichtigen. Ook heeft de stad een mooie boulevard waar het vooral ’s avonds erg gezellig is.

Voor de jongeren is er ook een leuke discotheek in het centrum van de stad, zodat je tijdens je vakantie op Samos gezellig kan stappen.

Andere steden op Samos

Als je het eiland tijdens je vakantie op Samos wilt bezichtigen, zijn dit een paar steden die worden aangeraden. Chora is de vroegere hoofdstad van Samos. Karlovasi is een mooie stad in een wijnbouwgebied. De stad is gebouwd in een ravijn, tegen een heuvel aan. Karlovasi heeft een druk centrum met veel leuke winkeltjes. Pythagorion is een van de historische steden, dit is een havenstad. Er zijn veel terrasjes en souvenir winkeltjes. De stad heeft een boulevard en veel bezienswaardigheden. Je kan hier ook leuk uitgaan. De stad heeft lange, smalle stranden.

Kokkari is ook een badplaats, Kokkari heeft mooie kiezelstranden, bekend is Long Beach. Er zijn leuke kleine winkeltjes. Tijdens je vakantie op Samos kun je dus veel leuke steden bezichtigen en leuke souvenirtjes kopen in de verschillende winkeltjes.

Bezienswaardigheden op Samos

Nog meer bezienswaardigheden voor je vakantie op Samos zijn bijv. het standbeeld van Pythagoras in de histortische stad Pythagorion. Votsalakia is het mooiste strand van Samos. In Heraion is een mooie zuil en ruïne te bezichtigen. In Mono Spilianis is een mooi klooster en een kerk in een grot. Er is een mooie kerk te zien in Maratokampos , deze is alleen wel moeilijk te bereiken. In Vathy is er een mooi archeologisch museum over Samos. Deze bezienswaardigheden verrijken je vakantie op Samos.

Landschap

Vakantie op Samos.. Het bied veel mogelijkheden en het landschap van Samos is erg mooi en verschillend. Er zijn hoge bergen op Samos. De Kerketefsberg, die 1437 meter hoog is, is hiermee een van de hoogste bergen van de Egeïsche zee, waarin Samos ligt. De Kerketefsberg ligt in het westen van het eiland. De Ampelosberg is in het midden van het eiland, deze is 1150 meter hoog. Samos heeft ook een paar mooie kloosters en historische steden. Op het eiland is er een regelmatige busdienst tussen de verschillende steden zodat je deze kan bezichtigen.

Er zijn ook verschillende wijngaarden en olijfgaarden tegen berghellingen aangebouwd. Dit is erg mooi om te zien. Er zijn ravijnen, sommige steden zijn zelfs gebouwd in ravijnen. Samos heeft uiteraard ook veel stranden. Er zijn veel verschillende stranden: Lange smalle stranden en korte brede stranden. Ook zijn er kiezelstranden. Het mooiste strand van Samos is het strand Votsalakia. Veel steden die aan de kust liggen hebben een gezellige boulevard waar je leuk op een terrasje kan gaan zitten. De steden zijn vaak toeristisch aangelegd, er zijn veel eetgelegenheden, souvenirs winkeltjes, uitgaansgelegenheden en cafés.

Luchthaven

Als je naar Samos op vakantie wilt, kan je natuurlijk gewoon met het vliegtuig. Samos heeft een internationale luchthaven. Het is vanaf Schiphol ongeveer 3.5 uur vliegen. Vanaf Samos kan je, als je wil ook naar een van de andere eilanden van Griekenland vliegen.

Wandelen

Wie sportief is kan mooie wandelingen maken op het eiland tijdens zijn vakantie op Samos. Voor een wandel vakantie op Samos , ben je dus ook op het goede adres. Op Samos kan je heel mooi wandelen. Zowel door bergen als over het strand. Er zijn verschillende wandelroutes die langs mooie kapelletjes en kloosters gaan. Er zijn ook mooie bergdorpjes die je vanaf de wandelroutes kan zien liggen.