Kokkari is een bekende plek waar elk jaar weer veel toeristen op af komen. Kokkari heeft een erg mooie ligging, ze ligt namelijk op en achter 2 landtongen. Deze plek staat in de top 3 wat het toerisme op Samos betreft. Je zult dan ook wel begrijpen dat je een Kokkari Samos vakantie kan boeken zonder dat je na hoeft te denken over je keuze. Er zijn namelijk nog veel meer mensen die hier komende zomer ook weer een fijne vakantie zullen doorbrengen. Overigens, een andere plek uit de top 3 van toeristische bestemmingen op Samos is Vathy. Kokkari Samos ligt op maar 10 kilometer afstand van deze bestemming, dus een uitstapje tijdens je vakantie in Kokkari naar Vathy is mogelijk en ook wel een aanrader van onze kant! Zo kan je dus van meerdere dingen genieten, want je bent er toch en het ligt maar 10 kilometer ten oosten van Kokkari.

Strand van Kokkari

Waarom is Kokkari nu zo populair? De 2 stranden die bij Kokkari zijn kiezelstranden en dat is niet het ideaal beeld voor een echte zon, zee en strand vakantie. Nou, vooral bij surfers is deze plek op Kokkari Samos heel erg populair. Meestal is er wel een interessante branding, wat voor surfers veel plezier en vermaak kan opleveren.

Vourliotes

De dorpjes die tegen de heuvels aan liggen die worden eigenlijk steeds minder populair. Een dorpje waarbij dit niet het geval is dat is Vourliotes. Mede door de wijngaarden die een belangrijke bron van inkomsten voor dit plekje zijn is het voor de inwoners nog mogelijk om rond te komen met de opbrengsten van het land. Hierdoor zie je een echt ouderwets dorpje met schilderachtige taferelen waarbij je echt mooi kan genieten van je vakantie. Het is dan ook zeker een aanrader van onze kant om eens een bezoek te doen aan dit dorpje wanneer je er voor kiest om een vakantie naar Kokkari Samos te gaan boeken.