Samos, dat behoort tot Griekenland, is al jaren een geliefde vakantiebestemming. Het is, na Chios en Lesbos, het grootste Noord-Egeïsche eiland. Samos ligt in het oosten van Griekenland, vlakbij de Turkse kust. Het ligt vlakbij Klein-Azië. Zo is de smalste zeestrook tussen Samos in Griekenland en Turkije slechts minder dan anderhalve kilometer breed. Het is niet zo gek dat deze bestemming steeds populairder wordt om de vakantie te vieren. Het is namelijk een heel erg mooi eiland en het heeft van alles te bieden. Zo is de natuur er prachtig groen en de stranden zijn er helderwit. Tijdens een rondrit op dit eiland ziet u onder meer olijfbomen, wijngaarden en dennenbomen. Op het eiland Samos bent u in het echte Griekenland. Ondanks het toerisme is dit vakantieoord namelijk nog helemaal zichzelf gebleven. Verder vindt u hier nog veel traditionele, schilderachtige dorpjes, idyllische vissershaventjes, een rijke geschiedenis en veel opgravingen uit de Griekse oudheid. Vanaf Schiphol bedraagt de vliegtijd naar het vliegveld van Samos Griekenland ongeveer drie-en-een-half uur.

Veel excursiemogelijkheden

Samos en Griekenland bieden u heel veel mogelijkheden. Zo kunt u hier tal van interessante excursies maken. Aanraders zijn onder meer uitstapjes naar de ruïnes van de burcht van Logothetis, de Romeinse baden, de tempel van Hera, de grot van Pythagoras en een wandeling door de Nachtengalenvallei. Op het eiland Samos ziet u dus het oude Griekenland. Verder kunt u vanuit de haven van de hoofdstad van Samos, Griekenland nog veel verder ontdekken. U kunt namelijk een bezoekje brengen aan de eilanden Patmos, Chios en Ikaria. Ook kunt u vanaf hier met een boot naar de badplaats Kusadasi in Turkije varen. Vanuit hier kunt u weer een uitstapje maken naar de historische stad Efese. Zo bezoekt u tijdens uw vakantie dus twee landen: u bent dan niet alleen op Samos in Griekenland geweest, maar ook nog eens Turkije!

Gezelligheid in Vathi

De hoofdstad van Samos in Griekenland is Vathi. Wanneer u op zoek bent naar gezelligheid dan is het echt een aanrader om deze plaats te bezoeken. Zo treft u hier een boulevard, met terrasjes en cafeetjes. Vooral ’s avonds, in de zomermaanden, is het hier gezellig druk. Het centrum van Vathi heeft ruim 45 eetgelegenheden, 25 barretjes, discotheken en meer dan 150 winkels. Verder heeft Vathi veel bezienswaardigheden. Zo kunt u hier onder andere het stadspark, het byzantijnse en het archeologisch museum bezichtigen. Ook is het een aanrader om de Profitis IIias te beklimmen. Vanaf de blauwwitte kapel heeft u werkelijk een prachtig uitzicht over Vathi.

Levendigheid in Pythagorion en Kokkari

Naast de hoofdstad Vathi, hebben Samos en Griekenland u nog veel meer te bieden. Zo kunt u een bezoekje brengen aan de levendige plaats Pythagorion. Deze badplaats heeft een gezellige boulevard en heel veel uitgaansmogelijkheden. De stad ligt aan een baai op een helling. Ook in Pythagorion kunt u heel veel bezienswaardigheden bezoeken, zoals de burcht Kastro en de monumenten van Polykrates. Het centrum van deze stad telt meer dan 75 winkels, 3 discotheken en ruim 25 barretjes. Ook kunt u hier van een heerlijke Griekse maaltijd genieten in een van de 50 eetgelegenheden. Verder kunt u hier van de zon genieten op een van de prachtige lange stranden, zoals het Mykali strand. Ook Kokkari is mooie en bruisende plaats. Hier vindt u langs de kust een sfeervolle promenade met cafés, barretjes en bistro’s. Rondom de stad kunt u een van de kiezelstranden bezoeken, zoals Long Beach.

Pythagoras en historische plaatsen

Samos en Griekenland zijn onder meer bekend vanwege Pythagoras, die ongeveer 2500 jaar geleden op het eiland werd geboren. Hij heeft wereldwijde faam verkregen vanwege zijn kennis van wijsbegeerte en wiskunde. Samos is erg bijzonder voor Griekenland. Zo staan de twee historische plaatsen Pythagorio en Heraion op UNESCO’s Werelderfgoedlijst.