Op het eiland Samos is de overbekende stad Pythagorion. Pythagoras, de Griekse filosoof en wiskundige is op het eiland Samos geboren. Pythagoras heeft de stelling van Pythagoras bedacht, die erg bekend is in het wiskundige gebied. In 1955 is de stad Pythagorion naar deze Griekse wiskundige genoemd. In 1989 is er een beeld van Pythagoras geplaatst in de stad.

Oudste haven van de Middellandse zee

Het stadje Pythagorion ligt aan de zee in een baai. De stad heeft een mooie haven, deze is de oudste in de middellandse zee. In deze haven liggen mooie oude visser bootjes en mooie zeilschepen. Bij de haven zijn ook leuke restaurants en cafés te vinden waar je gezellig kunt eten met een mooi uitzicht op de haven en de zee! In de omgeving van Pythagorion zijn ook veel mooie stranden, ideaal voor als je een dagje lekker wilt zwemmen of ’s avonds een mooie strandwandeling wilt maken! Bekend is het kiezelstrand van Potokaki, dit strand ligt aan de buitenkant van Pythagorion op Samos.

Bezienswaardigheden

Pythagorion is gebouwd op de mooie oude ruïnes van het oude Samos. Bij de ingang van het stadje zijn nog oude baden van de Romeinen. Ook is er een mooi kasteel te bezichtigen in Pythagorion op Samos. Ook zijn er nog oude overblijfselen van de muur van Polikratis. Er is ook een mooi klooster, dit klooster is gebouwd in een grot.

Pythagorion heeft ook een volkenkundig museum wat erg interessant is om eens te bezoeken.

Centrum van Pythagorion

Pythagorion heeft een enorm gezellige en leuke boulevard vol met leuke cafés en restaurants. Vooral in de avonduurtjes is het hier erg gezellig. Je kunt mooi uitkijken over de zee en na een lange vakantie dag gaat er niets boven een Samos wijntje (de over bekende wijn , geproduceerd van muskaatdruiven die gekweekt worden op het eiland zelf!) met een mooi uitzicht op de zee op de gezellige boulevard. Pythagorion heeft ook een leuk centrum met een paar winkelstraatjes. Hier zijn gezellige kleine winkeltjes. Ook zijn er leuke souvenirwinkeltjes. Pythagorion is de meest populairste stad van Nederlanders op het vakantie eiland Samos.