Wil je het liefst op een zonvakantie? Dan ben je op het eiland Samos aan het goede adres. Samos is een prachtig eiland met veel verschillende variaties in het landschap. Het eiland heeft mooie stranden. De stranden zijn gevarieerd, je hebt kleine brede stranden en lange smalle stranden. Ook zijn er kiezel stranden. Al die stranden zijn natuurlijk ideaal voor een heerlijke zonvakantie op Samos. Het eiland heeft ook veel bergen, en daardoor leuke bergdorpjes!

Het eiland

Sommige steden liggen in een baai van de zee, een erg mooi gezicht. Het eiland heeft ook mooie bergen en wijngaarden en olijfgaarden die tegen berghellingen aangebouwd zijn. Het eiland is erg groen, de bergen zijn bebost met veel dennenbomen. Ook zijn er mooie oude kloosters en kapelletjes om te bezichtigen. Er zijn veel wandelroutes die je kan lopen, waarbij je langs mooie plaatsjes en vergezichten komt.

Egeïsche zee

Het eiland Samos is een van de vele mooie vakantie eilanden van Griekenland. Het eiland ligt in de Egeïsche zee en heeft een van de hoogste bergen van de hele Egeïsche zee. Vanaf het eiland kan je ook met de boot naar een van de andere eilanden van Griekenland of naar de bekende zonvakantie bestemming Kusadasi in Turkije.

Bij het strand

Als je een zonvakantie op Samos wilt, is het natuurlijk handig als je lekker dicht bij het strand bent. Er zijn veel hotels en appartementen complexen die vlakbij het strand zijn, zodat je lopend vanaf je gast adres naar het strand kan! Ideaal voor je zonvakantie op Samos natuurlijk. Bij een aantal hotels en appartementen complexen zit ook een zwembad met een kinderzwembad erbij, ideaal voor als je met het gezin naar Samos komt.

Leuke uitjes

Tijdens je zonvakantie op Samos kan je veel leuke dingen doen. De stranden zijn natuurlijk mooi, de steden die in de baai liggen hebben een leuke en gezellige boulevard waar het vooral ’s avonds erg gezellig is bij de cafés en bars! In de meeste steden zit wel een leuke discotheek zodat je gezellig kan uitgaan. Tijdens je zonvakantie op Samos, kun je dus doen wat je wilt. Er is voor iedere leeftijd wel wat te doen op het eiland Samos.