Als u een vakantie wilt doorbrengen op een wadden eiland is Texel een zeer goede keus. Het is een fijn eiland met een prachtige natuur en een aloude cultuur.

Er zijn verschillende manieren om op het eiland te verblijven. U kunt gaan kamperen en een zijn met de natuur, u kunt een huisje huren, maar u kunt natuurlijk ook heerlijk bediend worden in een sterren hotel Texel. Dan kunt u echt tot rust komen en heerlijk genieten van het eiland met haar omgeving. U hebt heel wat activiteiten te ondernemen vanuit uw hotel en er is ook nog eens genoeg keuze uit wat voor hotel Texel u zou kunnen kiezen.

Uw voorkeur en prijsklasse is beschikbaar. Er zijn luxueuze vier sterren hotels bij hotel Texel maar ook zeer degelijke hotels met een ster minder, waar u niet minder gastvrij welkom wordt geheten. We zullen u in dit stukje van hotel Texel ook laten zien wat voor mogelijkheden u allemaal hebt op het gebied van hotel.

Hotels op Texel


Opvallende Hotels

Er zijn vele hotels te bekennen op het eiland zodat uw beste keuze er uit kan komen en u helemaal gelukkig kan zijn met uw vakantie. Hotel Texel biedt vele soorten hotels aan maar sommige mogen genoemd worden om hun uniekheid.

Hotel Airport Texel

Een voorbeeld is Hotel Airport Texel. Dit is een hotel Texel dat aan een vliegveld ligt dat een van de groensten van Europa is. Het is tevens een vier sterren hotel waar u het beste van het beste krijgt. Een jakuzi een stoomdouche en nog veel meer. Er wordt zeer goed voor u gezorgd en het eten is er overheerlijk. Als u dus van luchtvaart houdt is dit hotel met haar chique karakter helemaal uw ding. Het biedt allerlei mooie mogelijkheden om activiteiten te ondernemen in het hotel Texel zoals paardrijden. Sportiviteiten dus genoeg in dit zeer exclusieve hotel.

Hotel Havenzicht

Een ander uniek hotel is hotel havenzicht. Dit is een hotel op hotel Texel dat u uitzicht biedt op de haven bij oudeschild. Dit is een super mogelijkheid om te genieten van de zee en tegelijk heerlijk comfortabel in een hotel te zitten. De gastvrijheid wordt er erg goed ervaren door eerdere gasten. Het is een netjes driesterren hotel met luxe elementen zoals een zeer goed verzorgde badkamer. U kunt hier genieten van het centrum van oudeschild in dit hotel Texel.

Breed aanbod om te overnachten op Texel

Er zijn nog vele soortgelijke hotels en ook nog een aantal tweesterren hotels. Daar kunt u ook aan van een goed verzorgd hotel Texel. U zult altijd goed worden ontvangen want toerisme is de Texelaars niet vreemd. Een hotel zou dus altijd een goede keuze zijn voor uw verblijf.

Texel het eiland

Natuurlijk gaat u niet alleen naar Texel om een kamer in een mooi hotel Texel te boeken en te genieten van de luxe, maar ook voor het eiland zelf. Het eiland is een heerlijk rustig eiland waar u alles rustig aan kan doen. Weg van de drukte en alles wat met het ‘normale’ leven te maken heeft. U kunt van de natuur genieten, de omgeving, de fauna, er is kortom veel te beleven. U kunt er activiteiten ondernemen door lekker te gaan fietsen, te wandelen of misschien zelfs wel paard te rijden.

Maar dat is nog lang niet alles, vanuit een hotel Texel kunt u ook heerlijk de omgeving verkennen om bijvoorbeeld vogels te spotten. Dit eiland is zeer geschikt als u van vogels houdt om dit te bekijken. Ook de omgeving is schitterend, de ijstijd heeft op Texel een plateau gemaakt waardoor u het hele eiland in zijn totaliteit kunt bekijken. Dit is een uitstapje wel waard als u van mooie omgevingen houdt.

Boek vandaag

Wilt u dus een heerlijk ontspannen vakantie op een heel fijn eiland, dan is hotel Texel de plek voor u. voor een goede prijs hebt u al snel wat uw zoekt. Geniet van het comfort en de heerlijke natuur. Wat uw reden ook is, wij wensen u een goed verblijf toe.


Texel heeft zich de afgelopen eeuwen gevormd als grootste eiland van de Waddeneilanden. Het eiland ligt voor vakantiegangers en andere bezoekers op de uitgelezen plek om tot rust te komen. Het Waddeneiland wordt in zijn geheel ingesloten door de Waddenzee en de Noordzee en heeft daarnaast prima vaarverbindingen met buurgebieden als Vlieland, Den Helder in Noord-Holland en het Friese vasteland. Het mag zich daarnaast als gemeente identificeren met Den Burg als hoofdplaats.

Door de prachtige ligging en de populariteit van Nederlanders en andere Europeanen tijdens voornamelijk de hoogseizoenen vindt men op Texel altijd wel een hotel dat bij diegene past. Het eiland beschikt – over het hele land verspreid – over ruim veertig verschillende hotels. De waarderingen van de hotels liggen tussen de twee en de vier sterren, waardoor er voor iedere voorkeur, wens en ieder budget wel een hotel te vinden is in de omgeving van Den Burg, De Koog, De Cocksdorp of één van de andere dorpjes die Texel rijk is.

Goed beoordeelde hotels

Gewaardeerde hotels op het eiland zijn ongetwijfeld het hotel Kogerstaete Texel, Strandhotel Noordzee en het hotel met Airport Texel. Deze laatste heeft een algemene waardering van vier sterren en is daarmee een van de betere hotels op het eiland. Het gebouw bevindt zich tevens op het terrein van Vliegveld Texel, waardoor de bezoeker optimaal kan genieten van de kleine vliegtuigjes in de omgeving. Het strand is tevens binnen een afstand van slechts twee kilometer te bereiken. Op zonnige dagen wordt het strand zodoende vaak te voet aangedaan door toeristen.

De overige hotels zijn bekroond met drie sterren, maar zijn over het algemeen net zo prettig om in te verblijven als de andere hotels. Zo zijn ook deze hotels gelegen in een centraal, toeristisch gelegen dorp. De meest toeristische dorpen als De Koog, Den Burg en De Cocksdorp liggen zodoende altijd op loopafstand van de mooiste stranden, de dichte bosgebieden en de blauwe zee. Ook bezienswaardigheden als musea en Ecomare zijn goed bereikbaar dankzij de beperkte grootte van het eiland. Gebouwen die het bezichtigen waard zijn, restaurants en dergelijke zijn eveneens op korte afstand gelegen.

Omgeving

De hotels op Texel bevinden zich voornamelijk in de buurt van de grotere attracties en bezienswaardigheden. Noemenswaardige locaties die makkelijk te bereiken zijn vanaf het hotel, hetzij te voet, hetzij op een andere ontspannen manier, zijn onder meer het natuurmuseum Ecomare, het Juttersmuseum en de vuurtoren van Texel die zich in het uiterste topje van het eiland – tegenover buureiland Vlieland – bevindt. Ook de zogenoemde Oudheidskamer en het Cultuurhistorisch Museum zijn centraal op het eiland gelegen.
Texel in zijn algemeenheid kenmerkt zich daarnaast als zonovergoten vakantie-eiland met prachtige stranden, azuurblauwe stranden en gezellige dorpjes. Naast dagen vertoeven op het strand, beschikt men zodoende nog over bosrijke omgevingen en andere natuurgebieden in de directe nabijheid van de meeste hotels.