• Havenhotel Texel
  • Adres: Haven 2
  • Plaats: Oudeschild
  • Aantal Kamers: 6

Het hotel is interessant door haar ligging. De naam zegt het al, je bent hier in de haven van Oudeschild. Voorheen was het gebouw het hoofdkwartier van de veerboot onderneming (TESO) die het mogelijk maakt om van Den Helder naar het eiland Texel te komen. Tegenwoordig is het een klein hotel, met 6 kamers, een restaurant en cafe.

Een soort van herberg gevoel zal je dan ook niet ontbreken. Het mooie aan dit hotel is dat traditionele onderdelen zoals houten balken gerenoveerd zijn en sommige kamers dus het oude gevoel doen herleven.

Ligging Havenhotel Texel

Het hotel ligt in de haven van Oudeschild. Den Burg, een groter dorp op Texel, ligt slechts 5 kilometer verder op. Hier kan je onder anderen restaurants, bars en meerdere winkels vinden.

Het Nationaal Park Duinen van Texel ligt op fietsafstand van Oudeschild, zeker een aanrader om tijdens je verblijf in het Havenhotel Texel naar toe te gaan.

Naar het strand

Wanneer je naar Texel toegaat met het idee om heerlijk op het strand te liggen of te wandelen dan kan dat vanuit deze accommodatie ook. Je kunt dit lopend doen, het strand ligt namelijk 1 kilometer van het hotel vandaan, aangezien het hotel in de haven ligt.

Etensmogelijkheden in hotel

Je kunt tijdens je verblijf gebruik maken van de eetmogelijkheid in het hotel zelf. Er is namelijk een cafe en restaurant in het gebouw gevestigd. Je kunt hier terecht voor een ontbijt, een heerlijke lunch of een diner.