Vakantiehuis Sommeltje

vakantiehuis sommeltjeVakantiehuis Sommeltje ligt middenin het grootste Waddeneiland van Nederland, Texel. Dit eenvoudige maar complete vakantiehuis biedt plaats aan vier personen en is uitermate geschikt voor kleine gezinnen. Uniek aan vakantiehuis Sommeltje is de gezamenlijke buitenplaats waar kippen en schapen rondscharrelen en waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen in de speeltuin. In de omgeving van het huisje zijn diverse bezienswaardigheden, zoals Ecomare en het Luchtvaart- en Oorlogsmuseum Texel.


Vakantiehuis ’t Blauwe Huus

vakantiehuis t blauwe huusVakantiehuis ’t Blaauwe Huus is uitermate geschikt voor kleine gezinnen die van rust en ruimte houden. Dit Finse vakantiehuis biedt plaats aan vier personen en is van alle gemakken voorzien. Wanneer je na alle prachtige strand- en boswandelingen even genoeg hebt van alle rust, kun je je uitstekend vermaken met de diverse evenementen en bezienswaardigheden op Texel. Wat dacht je bijvoorbeeld van de zeehondenopvang Ecomare?


Vakantiehuis Bij de Hoeve I

vakantiehuis bij de hoeveVakantiehuis Bij de Hoeve I is een echte aanrader. Dit knusse vakantiehuis voor vier personen is van alle gemakken voorzien en bevindt zich midden in het landelijke leven. Vanuit het vakantiehuis kun je diverse wandel- en fietstochten maken, of een bezoek brengen aan het gezellige centrum van Texel. Jaarlijks terugkerende evenementen als Texel Culinair en het Eagles Summer Event zijn absolute aanraders.


Vakantiehuis Het Landhuisje

vakantiehuis het landhuisjeTexel staat bekend om de prachtige natuur en om hier optimaal van te kunnen genieten, is een verblijf in vakantiehuis Het Landhuisje een aanrader. Deze gerestaureerde bungalow biedt voldoende mogelijkheden om lekker te kunnen ontspannen en er is ruimte voor vier personen. Ook kun je gemakkelijk de nabije natuur in, bijvoorbeeld voor een fiets- of wandeltocht.


Vakantiehuis De Texelse Mient I

vakantiehuis de texelse mientDe Texelse Mient I is een vakantiehuis voor maximaal vier personen. Je kunt hier heel goed heen met kleine gezinnen, omdat het vakantiehuis van alle gemakken is voorzien. In de buurt heb je daarbij een pannenkoekenboerderij, dus kinderen zullen zich zeker kunnen vermaken in dit leuke vakantiehuis.


Vakantiehuis Wit Zand

vakantiehuis wit zandVakantiehuis Wit Zand is een leuke bungalow geschikt voor maximaal vijf mensen. Het vakantiehuis ligt vlakbij Nationaal Park Texel en op ongeveer tien minuten lopen van het strand vandaan. Het vakantiehuis is zeer geschikt voor kleine gezinnen. De ideale plek dus om lekker te ontspannen tijdens je welverdiende vakantie.


Vakantiehuis Villa Het Bronzen Beeld II

vakantiehuis het bronzen beeld tweeVakantiehuis Villa het Bronzen Beeld II is een leuk vakantiehuis geschikt voor maximaal zes personen. Het is gelegen in een villapark en op loopafstand van het strand en de duinen. In het vakantiehuis heb je de nodige luxe, zoals twee badkamers en een grote keuken voorzien van alle gemakken.


Vakantiehuis Villa Het Bronzen Beeld I

vakantiehuis het bronzen beeldLuxe gezocht? In Vakantiehuis Villa het Bronzen Beeld I kun je deze luxe zeker vinden. Het vakantiehuis heeft twee badkamers, een zonnebank en twee grote terrassen waar je met mooi weer lekker kunt zitten. Er is ruimte voor maximaal zes mensen, verdeeld over drie slaapkamers. Het vakantiehuis is daarbij gelegen vlakbij het strand, zodat je hier ook makkelijk heen kunt gaan.


Vakantiehuis Het Dennenappeltje

vakantiehuis het dennenappeltjeVakantiehuis Het Denneappeltje is een appartement dat zeer centraal gelegen is. Je hebt in dit appartement vier slaapkamers en twee badkamers. Ook heb je een privéterras en een ruime keuken die is voorzien van alle gemakken. Er kunnen maximaal zes mensen overnachten. Met de fiets ben je heel gemakkelijk in de nabijgelegen natuur, op het strand of bij opvangcentrum Ecomare.


Een belangrijke vakantieplaats binnen Nederland vormt het Noord-Hollandse eiland Texel dat deel uitmaakt van de Europese Waddeneilanden. Het eiland wordt in zijn geheel omsloten door achtereenvolgens de Waddenzee en de Noordzee en beschikt zodoende over langgerekte strandgebieden, zandduinen, een vuurtoren en een prachtig uitzicht op beide zeeën. Men krijgt op Texel de ideale mogelijkheid om tot rust en ontspanning te komen: er is geen sprake van dure verkeersaders en er zijn verscheidene dingen te doen.

Door het toeristische karakter van het eiland hebben zich de laatste jaren veel vakantiehuisjes met parken op Texel gevestigd. Daardoor heeft de moderne vakantieganger bredere keus dan voorheen om een geschikte vakantiebestemming te kiezen. Naast het breed scala aan vakantieparken op Texel zijn er altijd noemenswaardige evenementen, musea en andere activiteiten voorhanden.

Vakantiepark De Krim

Het grootste vakantiepark van de Nederlandse Waddeneilanden bevindt zich in… en draagt sinds jaar en dag de naam De Krim. Het park met haar verscheidenheid aan huisjes is gelegen in het noordelijkste puntje van het eiland en wel in het dorpje De Cocksdorp. Mede vanwege de gunstige ligging zijn toeristische trekpleisters als het strand en de Texelse vuurtoren vanaf hier prima te bezoeken. Ook heeft men vanaf het strand dat gelegen is nabij De Cocksdorp een goed uitzicht op het buureiland Vlieland.

Het park richt haar pijlers vooral op de vele beschikbare huisjes met alle faciliteiten van dien, maar biedt ook overnachtingen aan in haar eigen hotel, caravan of camper op de camping en een groot aanbod in grote of kleinere bungalows. Vakantiepark De Krim beschikt onder meer over een restaurant, een golfbaan, een zwembad, een bowlingbaan en een wellnescenter. Bedrijfsuitjes en –vergaderingen, kinderfeestjes en kortstondige overnachtingen of etentjes zijn eveneens mogelijk bij dit Texelse vakantiepark.

Landal-parken

Landal exploiteert verder een aantal parken met huisjes op Texel. Deze parken zijn in de meeste gevallen ingericht met zwembaden, restaurants, ruime accommodaties, extra faciliteiten en in de buurt van grotere dorpen als De Koog, Den Burg en De Cocksdorp. De huisjes zijn veelal op loopafstand gelegen van bezienswaardigen als natuurmuseum Ecomare, langgerekte stranden, de vuurtoren nabij De Cocksdorp en de dorpspleinen van steden als Den Burg, De Koog, De Cocksdorp, De Waal, Den Hoorn en Oudeschild.

Bereik huisjes Texel

De wijze van vervoer en de manier waarop vakantiegangers zich verplaatsen in natuurlijke gebieden als Texel blijft voor veel toeristen een heikel punt. Texel is in eerste instantie in ieder geval al uitstekend te bereiken vanaf het vasteland. Op vaste tijden vaart er namelijk een veerboot tussen Den Helder en Texel. Op Texel zelf zijn de meeste huisjes eenvoudig te voet te bereiken en anders met de fiets.

Afstanden tussen de huisjes op Texel en de diverse bezienswaardigheden die zich op het eiland bevinden kan doorgaans met de auto worden volbracht. Het rijden met een auto of ander vervoersmiddel over het Texelse grondgebied is in tegenstelling tot veel andere Waddeneilanden wel toegestaan, wat het vervoer tussen verschillende afstanden alleen maar vergemakkelijkt.