Het Kustpark op Texel is een ruim en groen vakantiepark met een verscheidenheid mogelijkheden om te overnachten, dat net buiten De Koog gelegen is op het grootste eiland dat toebehoort aan de Waddeneilanden. Het park ligt midden in een toeristisch gebied met een groot aantal bezienswaardigheden, evenementen, activiteiten en alle andere faciliteiten waar vakantiegangers de voorkeur aan geven. De locatie vormt daarnaast een populair startpunt voor zowel fiets- als wandelroutes en wordt mede daardoor vaak aangedaan door mensen vanuit de dorpjes en ver daarbuiten.

Het Texelse park biedt de bezoeker de mogelijkheid om te overnachten in verschillende accommodaties met wisselende faciliteiten. Op het terrein bevinden zich ruime chalets, luxe bungalows en villa’s. Deze laatste ligt op een aanzienlijk landgoed dat beheerd wordt door Landal. Parkeerplaatsen, sauna’s, kindervermaak en een zwembadcomplex met allerlei soorten voorzieningen en aangeboden zorg is eveneens op dezelfde grond aanwezig.

Bungalows

De bungalows zijn enorme appartementen en zijn naar die maatstaf ingericht. Zo beschikt men tijdens het verblijf over een terras, een badkamer met douche en toilet en een woonkamer met een aparte eethoek. Tevens is er in de woonkamer een televisie aanwezig om de uurtjes binnenshuis mee door te brengen. Een eigen keuken met koelkast en diverse keukenapparatuur heeft men eveneens tot de beschikking.

De bungalows op het Kustpark Texel zijn naar eigen zeggen luxueus ingericht en vormgegeven. Men heeft op loopafstand tevens de beschikking over het zwembad met bijbehorende faciliteiten, een restaurant, een brasserie, een snackbar, sportvelden voor onder meer midgetgolf, tafeltennis, voetbal en tennis, een sauna en een Turkse stoombehandeling. Tijdens het verblijf worden er op het Kunstpark Texel verschillende evenementen en activiteiten georganiseerd voor de verblijvende gasten.

Omgeving

Het gehele Kustpark Texel ligt net achter de grote strook duinen aan de westkust van het eiland. Te voet of via het openbaar vervoer zijn activiteiten als naar het strand gaan of het dorp De Koog, een van de grotere nederzettingen van het eiland, bezoeken uitstekend te ondernemen. Men heeft op het eiland tevens de mogelijkheid om zelf met de auto te reizen. Dit is op de overige Waddeneilanden verboden om de grotere natuurgebieden te beschermen.

Een stuk noordelijker van het park vindt men het dorpje De Cocksdorp waar zich tevens de Texelse vuurtoren bevindt. Deze vuurtoren trekt jaarlijks vele honderden bezoekers en kijkt uit op de buureilanden als Vlieland en Terschelling. In de nabije omgeving liggen eveneens dorpjes Oudeschild en Oosterend, alsook de Texelse hoofdplaats Den Burg.

Naast de vaste bezienswaardigheden als de vuurtoren, de langgerekte stranden en de blauwe Noord- en Waddenzee, biedt Texel ook prachtige natuurgebieden. Zo vindt men onder meer uitgerekte bos- en duingebieden, prachtige grasvelden en andere groene en dichtgegroeide gebieden op het eiland.

Wie wilt er nou geen kwaliteit vakantie in op een mooi eiland in een kwaliteit vakantiepark. Kustpark Texel is nou precies zo een plaats die u kunt bieden waar u op zoek bent. Met alles er op en er aan is dit vijf sterren vakantie park een ideale plek om uw vakantie in door te brengen. Met allerlei mooie dingen in de buurt zult u zich zeker niet vervelen. Als u liever op het park zelf blijft dan hebt u genoeg te doen zoals u zult merken. Er zijn veel faciliteiten waarin u zelf zich kunt vermaken maar ook de kinderen zullen op kustpark Texel zeker niet teleurgesteld zijn. Ook omdat het dichtbij de enige badplaats van Texel ligt is er mogelijkheid om er strandvakantie van te maken.

Alle mogelijkheden

Natuurlijk zijn er op Texel vele mogelijkheden om tijd te spenderen. In het park is veel te doen, er zijn op kustpark Texel faciliteiten om te eten. Zo is er een snackbar, een pizzeria en restaurant. Wat u maar wilt het is mogelijk. Ook is er een subtropisch zwembad, dat is natuurlijk altijd leuk voor de kinderen. Het park kustpark Texel is überhaupt zeer kindvriendelijk. kustpark Texel is niet de grens voor uw vakantie. U kunt er een zonvakantie van maken en het strand ligt maar een paar honderd meter verderop. Als u de omgeving wilt verkennen kunt u bij kustpark Texel een fiets huren en de fietsroutes afstruinen die te vinden zijn op het prachtige eiland.

Nabij kustpark Texel

Het park kustpark Texel ligt vlakbij het enige badplaats van het eiland, de koog. U kunt hier naartoe lopen als u wilt. Daar zijn ook genoeg dingen te doen. Natuurlijk aan het strand liggen, maar er zijn ook uitgaansgelegenheden. Het is helemaal gericht op toerisme dus u zult zich er zeker kunnen vermaken. Restaurantjes en barretjes kunnen u een fijne tijd bezorgen. Van s’middags een versnapering, tot een gezellig diner in de avond. Ook vanuit kustpark Texel kunt u dus bij winkeltjes komen als u wat wilt winkelen. Uw rustige vakantie wordt gewaarborgd door een uitstekend beoordeeld park, en u hoeft zich geen zorgen te maken over het verloop van uw vakantie. Veel plezier op kustpark Texel.