vakantiehuis sommeltjeVakantiehuis Sommeltje ligt op het grootste Nederlandse Waddeneiland, Texel. Dit Waddeneiland heeft een gemiddelde lengte van 20 kilometer en een gemiddelde breedte van acht kilometer. Vakantiehuis Sommeltje is een fijn vakantiehuis dat samen met drie andere huizen in een rustig stuk polder te vinden is.

Omgeving vakantiehuis Sommeltje

Sommeltje is gelegen in de Waalenburger polder, centraal gelegen in het midden van Texel. Het strand bevindt zich op circa 3 kilometer afstand, evenals de duinen. De dichtstbijzijnde bushalte is 3 kilometer van het huisje verwijderd. In de buurt bevindt zich zowel een overdekt zwembad als een openluchtbad. Er zijn diverse wandel- en fietspaden, zodat je naar hartenlust de omgeving kunt verkennen.

Indeling huisje

Vakantiehuis Sommeltje is eenvoudig maar zeer degelijk van opzet. Sommeltje heeft een ruime woonkamer welke voorzien is van een zithoek met televisie, radio, Dvd- en Cd-speler. Daarnaast beschikt de woonkamer over een open keuken (voorzien van onder andere een gasfornuis, magnetron en koelkast met vriesvak) en een eettafel voor vier personen. Het vakantiehuis kent twee slaapkamers die zich beide op de eerste etage bevinden. De badkamer, welke voorzien is van een douche, bevindt zich op de begane grond. Aan het huis grenst een afgesloten tuin met voldoende zitmeubilair voor vier personen. Op het gezamenlijke stuk grond scharrelen wat kippen en schapen rond, wat het vakantiehuis een enorm idyllische uitstraling geeft. Op dit stuk grond bevindt zich bovendien een schommel een glijbaan, wat dit vakantiehuis uitermate geschikt maakt voor kleine gezinnen

Bezienswaardigheden Texel

Op Texel hoef je je absoluut niet te vervelen! Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Ecomare, het natuurmuseum en bezoekerscentrum van Nationaal Park Duinen van Texel. In dit museum kun je ontzettend veel te weten over de flora en fauna van Texel, het waddengebied en de Noordzee. Een van de pijlers van Ecomare is de zeehondenopvang, waar jonge zeehonden worden opgevangen tot zij groot genoeg zijn om weer losgelaten te worden in de Waddenzee. Er worden dagelijks presentaties over verschillende onderdelen van Ecomare gegeven. Ecomare is dagelijks geopend, een toegangskaartje kost €12 (volwassenen) of €8 (kinderen 4 t/m 13 jaar). Een andere interessante bezienswaardigheid is het Luchtvaart- en Oorlogsmuseum Texel (LOMT). In dit museum vind je onder andere tentoonstellingen over marinevliegkamp De Mok, vliegveld De Vlijt en over de Georgische Opstand (ook wel de Russenoorlog genoemd). Het museum is van 23 maart tot en met 3 november dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00. Entreeprijzen variëren van €4 (volwassenen) tot €2,50 (kinderen van 6 tot en met 12 jaar).