Een uitstapje naar Texel doe je om heel veel redenen. Je kan een hele vakantie daar hebben, je wilt misschien een weekendje blijven, of misschien ga je heel simpel gewoon een dagje Texel doen. Wat de reden ook is, Texel is en blijft een eiland. De makkelijkste manier om naar het eiland toe te gaan is dan ook met de veerboot Texel. Natuurlijk omdat het een Waddeneiland is moet het ook mogelijk zijn om er naar toe te lopen, maar als u nou niet echt zin hebt in wadlopen dan is er verder weinig keus. Gelukkig is veerboot Texel een goede veerdienst die een dagje of vakantie naar het mooie Waddeneiland heel goed mogelijk maakt.

De veerboot

De veerboot Texel gaat zeer regelmatig en u kunt gewoon aan komen waaien als u naar Texel wilt. U kunt niet reserveren, als het erg druk is dan worden er meer veerboten ingezet. Met veerboot Texel kunt u dus gewoon simpel en snel een fijne vakantie gaan ervaren op het mooie Waddeneiland. De reis duurt niet langer dan een maar twintig minuten, en u bent in no time met veerboot Texel van het eiland op het vaste land, en van het vaste land op het eiland. Elk uur vaart er dus een veerboot Texel af, maar als er drukte verwacht wordt, is dat meer.

Wat kan er mee?

U kunt met veerboot Texel gaan zoals u wilt. Of u nu aan het fietsen bent of bent u nou aan het lopen, of wellicht met de auto, het kan allemaal mee met veerboot Texel. Een personen auto kost natuurlijk meer dan als voetganger, maar retour reisjes naar het mooie eiland zijn zeer goed te betalen. Maar hoe u ook gaat, vanuit den Helder is dus die goede dienst te benutten. We wensen u een fijn verblijf op Texel en dat niet alleen, u zult ook genieten van de vaart naar het eiland toe, want dat is natuurlijk ook erg mooi. De Waddenzee is erg bekend en vrijwel elke Nederlander weet wel waar het ligt, want dit is soms ook nog maar de vraag bij sommige mensen. De Waddeneilanden zijn De eilanden die door heel Nederland bekent zijn, dus kom zeker eens een keertje kijken op een eiland als Texel.

Campings

Wil je blijven overnachten op Texel maar heb je niet zoveel geld? Dan is het een idee om op de camping op Texel te gaan staan. Hierbij ben je stukken goedkoper uit als in een hotel en kan je lekker genieten van de natuur. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf een tent mee te nemen, maar vaak kan je er ook wel stacaravans huren. Dit betekent iets meer luxe en privacy wat op zijn tijd ook wel aangenaam is.


Om naar texel te gaan zult u echt met de boot moeten. Ook al is het een waddengebied, u ontkomt er niet aan om te varen, of u moet een helikopter hebben. Aangezien dit bij de meeste mensen niet het geval is, is er een goede veerdienst Texel georganiseerd. Vanuit de veerhaven in den helder vindt deze dienst plaats. De veerdienst Texel zorgt voor een goedkope kwalitatief goede reis. Het is zeer goed te betalen. Vanzelfsprekend betaalt u voor een auto meer dan als u op de fiets bent. Een (brom) fietser betaalt een paar euro, en voor een auto betaalt u een paar tientjes.

Ter plekke naar het eiland

De veerdienst Texel, daar hoeft u niet voor te reserveren. U kunt aankomen in den helder, naar de haven rijden en daar ter plekke een kaartje kopen. Dit kost niet heel erg veel zoals gezegd. Het aantal mensen dat maakt niet veel uit, u betaalt voor uw voertuig. Ook is het is zo dat u het retour aanschaft. Op de terugweg vanuit texel naar het vaste land terug controleert de veerdienst Texel niet naar een kaartje, dat hebt u namelijk zeker al betaald in den helder zelf.

De duur

De duur van de reis van veerdienst Texel is slechts twintig minuten. U bent dus in mum van tijd op het eiland om te gaan genieten van de natuur of van het weer. Wat ook de reden is het duurt niet lang voordat u er bent. Om het uur vertrekt er sowieso een boot, en met drukte zelfs meer!