Texel is een van de waddeneilanden van de Nederlandse Waddenzee. Het is ook een uniek eiland met een ongebruikelijke naam. Camping Texel wilt u een fijne vakantie geven op dit mooie eiland waar u een heerlijke vakantie kunt beleven. Het eiland bestaat al heel erg lang en dus kunt u genieten van cultuur. De eigenheid van het eiland en de bevolking bestaat al erg lang. De gastvrijheid is er ook zeer aanwezig en ze zullen u zeer welkom heten als toerist op het meest zuidelijke wadden eiland. Camping Texel biedt u mooie mogelijkheden om een vakantie in Texel te vieren met de tent of de caravan. Dat is natuurlijk een van de mooiste manieren om van de natuur te genieten die er op het eiland is. De natuur is zeer divers en die zullen we ook, omdat het zo van belang is voor de gemiddelde kampeerder, uitgebreid beschrijven. Indien u er voor kiest uw vakantie op een Camping Texel wilt doorbrengen dan wensen wij u heel erg veel plezier en een fijn verblijf toe!

Natuur – Landschap

Om lekker met de tent naar een Camping Texel is het natuurlijk van zeer belang dat u weet in wat voor omgeving u terecht zult komen. De omgeving van het eiland is zeer mooi en we bespreken hier het landschap. Straks zullen we nog op de flora en fauna komen met Camping Texel. Het eiland heeft opvallend brede stranden. Als u in de zomer een vakantie op een Camping Texel wilt doorbrengen dan moet u het strand niet overslaan. Doordat de stranden zo breed zijn kunt u genieten van de rust en tegelijk genieten van de prachtige omgeving. De zee kan wel koud zijn omdat het aan de Noordzee grenst. Toch kunt u in de zomer genieten van de zon. De Waddenzee is natuurlijk ook prachtig. U kunt met een gids bijvoorbeeld gaan wadlopen, een zeer populaire bezigheid in het waddengebied. Door de ijstijd is er een deel van het eiland omhoog geduwd en dat bevindt zich op het hoogste punt van het eiland. Van uw Camping Texel kunt u een mooie wandeling daar naar toe maken en genieten van het uitzicht. U kunt namelijk vanaf dat punt het hele eiland overzien. Zo hoog is de heuvel niet, dus kost het ook niet al te veel moeite, maar het is wel zeer de moeite waard. Omdat het eiland niet heel groot is kunt u vanaf uw Camping Texel veel plekken bereiken met de benenwagen. Een actieve vakantie zit er dus ook nog eens in!

Flora en Fauna

Vanuit uw Camping Texel waar u geniet van uw vakantie kunt u ook genieten van de levendige natuur. Voor vogelliefhebbers is Texel een enorm populair eiland. De vele vogelsoorten die daar zijn kunt u goed bekijken in de prachtige natuur waar u in alle rust vogels kunt spotten. De overige fauna is wat minder omdat het eiland betrekkelijk geïsoleerd ligt. Toch kunt u genieten van de vele vegetatie en flora. De Camping Texel wandelingen die u kunt maken worden ook aangeboden in toeristen bureaus, en u kunt genieten van de heerlijke landelijke natuur.

Soorten campings

U kunt op het eiland vele verschillende keuzes maken over uw Camping Texel en uw voorkeur. U kunt kiezen voor een Camping Texel waar u heerlijk kunt genieten van comfort. Dat betekent dat u fijne sanitaire voorzieningen hebt en toch kunt genieten midden in de natuur. Als u liever geniet van de rust en het ritme van het boerenleven zijn er ook boerencampings waar u heerlijk kunt kamperen. Alles wat er tussen in zit is ook beschikbaar op Camping Texel. U hebt alle keus en we hopen dat de ideale kampeer plek er voor u uitkomt. U zult een heerlijke tijd hebben op Texel, en we wensen u dan ook een zeer fijne vakantie toe.

Ga je naar Texel op vakantie dan is het bij uitstek het eiland om te kamperen. Texel heeft ontzettend veel natuurgebieden waar het goed toeven is. De natuur is er prachtig en het weer is er meestal ook heel erg goed. Je kunt er wandelen in de duinen of op het strand maar ook door de gezellige dorpjes en stadjes. Naar het strand gaan vinden veel vakantiegangers erg leuk. Je kan langs de waterlijn lopen en visjes, kreeftjes, schelpjes en andere schatten zoeken. Deze spoelen aan. Vooral kinderen hebben hier de hele dag plezier in. En als het te warm is dan kan je een frisse duik nemen in de zee. Het zeewater op Texel is erg schoon en doorzichtig en heeft vaak zelfs een blauw/groene kleur. Je kan dus optimaal genieten van zon, zee en strand en natuur.

Op avontuur

En als je even iets anders wilt dan kan je een boot tocht maken en de zee op gaan. Er zijn leuke dagtochten, die geheel verzorgd worden. Je hoeft dus alleen maar te genieten van de zee. Je kan ook gaan vissen. Deze vistochten worden ook geregeld aangeboden.
Om een mooie vakantie te vieren hoef je dus niet ver van huis te gaan. Ook is Texel het gebied om te fietsen. Er zijn vele kleine wegen die dwars door de natuur gaan waar je grote schapenkuddes kan tegenkomen. Texel is het eiland van de schapen, Je hebt hier zelfs de Texelse wol die je kan kopen. En voor de golfer is er de mogelijkheid om te gaan golven. Dus als je een kampeervakantie op Texel houdt neem dan wel je golfclubs mee. Vlak bij zee golfen en genieten van de mooie natuur om je heen. En voor de waaghalzen is er nog het vliegveld op Texel. Je kan er een rondvlucht boven Texel nemen of parachute leren springen. Een spannende manier om de natuur, strand en zee eens van bovenaf te bezichtigen. Dit vliegveld ligt niet ver van de campings af en is gemakkelijk te bereiken met fiets, auto of ook te voet.

Meer activiteiten

De meeste campings hebben geen zwembad maar in de omgeving zijn er zwembaden waar je naar toe kan gaan en ook een heus zwemparadijs behoort tot de mogelijkheden. Vlakbij de campings of op de camping zijn vaak paarden te huur en kan je dus een rit te paard maken op het strand, langs de zee of door de natuur.

Grote of minicamping?

En voor de kampeerder die het echt heel klein wil aanpakken zijn er de minicampings. Ze zijn zo klein dat er vaak maar 1 tot 3 tenten of caravans mogen staan. Je zit hier dus echt helemaal midden in de natuur en bij de zee. Ook deze minicampings zijn van alle comfort voorzien. Voor de prijs hoeft je het kamperen op Texel niet te laten. Ze zijn namelijk heel laag. Voor nog geen 20 euro per nacht heb je voor 2 personen een plaats voor de tent of caravan en voor de auto. Daar kom je tegenwoordig bijna nergens meer voor terecht, zeker niet met het strand, de zee en de natuurgebieden in de directe omgeving.

Overtocht per boot

Texel is een eiland dus je dient met de boot over te steken. Het zijn grote boten waar heel veel auto’s, caravans, en andere vervoermiddelen op kunnen. Zelfs kan je uit de auto stappen en aan dek gaan. Tijdens de overtocht naar Texel kan je dan genieten van de zee en de meeuwen voeren die met de boot mee vliegen. Zorg er dus voor dat je een zakje met oud brood bij je hebt.

Natuur

Omdat Texel merendeels uit natuur bestaat vind je er niet echt veel grote campings. Het zijn over het algemeen boerencampings. De camping wordt gerund door een boer en ligt bij een boerderij. Uiteraard zijn deze boeren campings voorzien van alle gemakken en comfort, zoals toiletten, wasruimtes, doucheruimtes, aanrechten om je was en afwas te doen, speelgelegenheid voor de kinderen. Deze campings zijn geschikt voor tenten, caravans en campers. Je kan dus constant genieten van de natuur en de mooie omgevingen. Vaak is er een hotel in de buurt van deze boerderij campings. Hier kan je dan gaan dineren en je laten verwennen als je geen zin hebt om te koken of te barbecueën.