De Waddeneilanden zijn zeer mooie eilanden om tijd op te spenderen. Er is natuurlijk altijd het meervoudige dilemma naar welk Waddeneiland nu te gaan. Texel is wel een van de bekendste, ook omdat het het grootste eiland van de 5 is. Het is ook de enige die bij de provincie Noord Holland hoort. De natuur en mensen op het eiland zijn allebei zeer populair bij toeristen. Het is dus een behoorlijk populaire vakantie bestemming. Een goede plek op het eiland om heen te gaan of te verblijven is Den Burg Texel. Het dorp Den Burg Texel is het grootste dorp op het eiland. Met meer dan 7000 inwoners heeft het ongeveer de helft van alle inwoners van Texel daar wonen. Dat betekent dat Den Burg Texel een gezellige plek is. Het is ook populair bij toeristen.

Toerisme

Het dorp Den Burg Texel is een van de meest populaire toeristische bestemmingen op het eiland. Daardoor is er veel te doen in deze plaats. Als u een avondje of een dagje uit wilt op het eiland dan is Den Burg Texel daar zeer geschikt voor. Er zijn genoeg restaurantjes om van te genieten, een zwembad maar ook een bioscoop. Natuurlijk voor ’s avonds laat is er mogelijkheid om wat te drinken in een café. Er is dus voor toeristen genoeg keus, maar het is zeker een van de plaatsen om aan te doen, ook vanwege de cultuur van het dorp.

Verblijf

Als u centraal gelegen op Texel wilt verblijven dan kunt u wellicht hier een verblijfplaats vinden. De reden om juist hier een plaats te zoeken is omdat andere plaatsen vaak aan de kust liggen. Den Burg Texel ligt erg centraal en is een ideale uitvalsbasis voor andere activiteiten. Zo kunt u na een fietstocht weer terugkeren en genieten van bijvoorbeeld een avond uit in het dorp zelf. Er is op het eiland genoeg te doen!