Het is nooit weg om er even tussen uit te gaan naar een wel verdiende break van de dagelijkse sleur. Het waddengebied is daar uitstekend voor. Een van de gezelligste eilanden is toch wel Texel, ook wel de parel van de wadden genoemd. Een weekendje Texel zou dus prima in dat plaatje passen. Wie zou er nou niet willen genieten van de natuur, de cultuur en de eigenaardigheden van een weekendje Texel. er is een heleboel te doen en te zien, iedereen die van rust houdt is hier op zijn plek. Ook is het een heel kindvriendelijk eiland en hoeft u zich niet al te veel zorgen te maken over gevaarlijke situaties, het is heel veilig gebied.

Naar Texel toe

Om naar Texel toe te gaan is geen ingewikkeld iets. Er gaat vanuit den helder een veerpont die u elk uur naar uw weekendje Texel kan brengen. Het is niet al te duur, en helemaal niet als u met de fiets bent. U betaalt altijd voor een retourtje, dus u hoeft niets te betalen of gecontroleerd te worden op de terugreis van uw weekendje Texel. Als het druk is wordt er een extra boot ingezet, u hoeft dus nooit echt lang te wachten. U kunt natuurlijk ook lopend naar Texel als u dat leuker vindt, maar voor een weekendje Texel hebt u waarschijnlijk wel wat bagage nodig. De veerpont is een zeer goed transportmiddel hiervoor.

De natuur op Texel

Een weekendje Texel gaat natuurlijk niet voorbij zonder genoten te hebben van de prachtige natuur. Het is heerlijk om een fiets te huren, of misschien zelfs mee te nemen naar het eiland, en dan genieten van de natuur. Er is een uitgebreid fietspaden netwerk dus u kunt uw hart ophalen aan de prachtige bossen en weides en stranden. Ook de dieren liefhebbers zullen met een weekendje Texel veel plezier hebben. Er zijn namelijk veel soorten vogels aanwezig op Texel en u kunt veel van deze vogels spotten, het is dus zeer aan te raden om met uw weekendje Texel aandacht te geven aan het eiland zelf. Daarom is het ook zo een populair eiland.

Een strandwandeling is nooit weg, u kunt met uw weekendje Texel genieten van de zee en vooral in het najaar is dat natuurlijk prachtig. De natuur is bijna altijd om van te genieten op dit veelzijdige eiland.

Toerisme op het eiland

Zoals gezegd is het eiland een populair eiland om het toerisme. Er zijn een aantal plaatsen op gespecialiseerd. Ten eerste is er slechts een badplaats op het hele eiland. Dus als u met uw weekendje Texel wilt genieten van de zon en het strand dan moet u daar heen gaan. Dat heet de koog. Er zijn daar resorts, en hotels maar niet in grote mate. Het is er gewoon rustig en u kunt er genieten van de rust. Naast het liggen in de zon kunt u ook uitgaan in een restaurantje of cafe, er is een hoop te doen. Het grootste dorp op weekendje Texel is den burg, daar woont de helft van de bevolking. U kunt hier ook goed uitgaan, maar ook shoppen bijvoorbeeld. Als u met uw weekendje Texel ook naar de bioscoop wilt kunt u dat hier doen, op den burg is de enige bioscoop van het eiland. Wat u dus ook voor redenen hebt om dit eiland te bezoeken, u kunt er van genieten op uw eigen manier. U zult een top weekend beleven met weekendje Texel, we wensen u een fijn verblijf toe.