Wanneer je naar het eiland Vlieland wilt gaan dan moet je met de boot gaan.

Veerdienst Vlieland

veerdienst rederij doeksenWanneer je naar het waddeneiland Vlieland wilt dan zal je waarschijnlijk kiezen om met de veerboot te gaan. De veerboten welke deze route varen zijn van Rederij Doeksen. Dit bedrijf heeft een grote historie, het begon namelijk in 1923 al met passagiersvervoer naar de waddeneilanden. Het bedrijf blijft doorontwikkelen, zo werd in 2005 een nieuwe veerboot in dienst genomen genaamd de Ms Vlieland. Hier kunnen in totaal 950 passagiers aan boord en 50 personen auto’s. De capaciteit welke deze veerdienst naar Vlieland kan vervoeren is dus groot te noemen!

Snelle veerboot Vlieland

snelboot van rederij doeksenWanneer je het liefste zo snel mogelijk op Vlieland aan wil komen dan kan je het beste met de snelboot van Rederij Doeksen varen. Deze catamaran doet er ongeveer 45 minuten over om de overtocht te maken! Er zijn twee snelboten beschikbaar, dit zijn de Ms Koegelwieck en de Ms Tiger. Beiden kunnen ongeveer rond de 58 km/u varen!

WaddenTaxi Vlieland

waddentaxi logoWanneer je een vervoer op maat wenst dan kan je gebruik maken van de Waddentaxi. Dit is een taxi in de vorm van een boot. Je kunt zelfs een exclusieve overtocht boeken, waarbij je zelf een horeca-arrangement bij kan boeken. De Waddentaxi biedt plaats aan 12 personen, de boot is uitgerust met comfortabele stoelen en de overtocht zal gemiddeld een uur bedragen.

Overtocht naar Vlieland

dienstregeling van de veerboot tussen harlingen en vlielandVoor de overtocht naar Vlieland vaart Rederij Doeksen met een sneldienst of een normale veerdienst.
Met een normale veerdienst duurt de overtocht van Harlingen naar Vlieland ongeveer 1,5 uur.
Wanneer je gebruik maakt van de sneldienst dan ben je ongeveer 3 kwartier onderweg.

Overtocht naar Vlieland met de Waddentaxi
dienstregeling van de waddentaxi naar vlielandWanneer je er voor kiest om met de Waddentaxi naar Vlieland te varen dan ben je iets langer onderweg als met de snelle veerdienst. Je doet over de overtocht normaliter gemiddeld een uur. De Waddentaxi vaart met een snelheid van rond de 24 knopen, dit is ongeveer 45 km/h.

Boot Vlieland Parkeren

parkeren in harlingen om met de boot naar vlieland te gaanHet makkelijkste kan je de autoparkeren in de parkeergarage genaamd te “Veerterminal” (adres: Waddenpromenade 2-3, 8861 NT Harlingen). Deze parkeergarage is namelijk tegenover de veerterminal gelegen. Harlingen is ingesteld om een grote buffer aan auto’s te ontvangen in het hoogseizoen. Want dan vertrekken er dagelijks vele vakantiegangers naar de Waddeneilanden. Het voordeel daarvan is dat bij de meeste parkeerterreinen een pendelbus hebben, zodat je vlot bij de veerterminal bent, ook als je er wat verder van de af bent.