huisdieren toegestaanvakantiehuis int duinVakantiehuis In’t Duin is een prachtig twee-onder-een-kaphuis, gelegen aan het strand van Vlieland. Daarnaast is het huis gelegen aan de bosrand. Een ideale plek bijvoorbeeld voor een vakantie om lekker tot rust te komen. De accommodatie kan maximaal zeven personen herbergen. Huisdieren zijn toegestaan in het vakantieverblijf.

Inrichting en voorzieningen

Het gebruik van hout als interieurelement geeft vakantiehuis In’t Duin een on-Nederlands en erg gezellig aanzien. De begane grond van het vakantiehuis bestaat uit een open keuken (uitgerust met gasfornuis, combi-magnetron en een koel-vries combinatie) en een woonkamer met zithoek, uitgerust met o.a. een televisie en dvd-speler. Daarnaast bevindt zich op de benedenverdieping een toilet.

De bovenverdieping bestaat uit drie slaapkamers (waarvan één met tweepersoonsbed) en een badkamer met douche. In de accommodatie bevindt zich tevens een wasmachine.

Bijzonderheden

Bed- en handlinnen kunnen gehuurd worden, maar mogen uiteraard ook zelf meegenomen worden. Wanneer u heeft geboekt ontvangt u een link voor de bestelling van bed- en handlinnen.

Ons advies is om de boottocht naar Vlieland vooraf te reserveren. Voor verdere bijzonderheden, zie de tab ‘Kenmerken’.

Dorp Oost-Vlieland

Vakantiehuis In’t Duin ligt 1 kilometer van het centrum van Oost-Vlieland vandaan. In dit dorp (het enige dorp van de gemeente Vlieland) zijn nog vele 17e- en 18e-eeuwse geveltjes te zien. De laatste jaren is een ontwikkeling te zien waarbij vele huizen weer in oude stijl worden gerestaureerd.

Bezienswaardigheden Vlieland

Vakantiehuis In’t Duin ligt dicht bij het centrum van Oost-Vlieland, dus de meeste bezienswaardigheden zijn snel bereikt. Er kan een speciale wandeling langs bezienswaardigheden gemaakt worden.

Zo kan bijvoorbeeld door “De Coupure” heen gelopen worden. Dit muurwerk dient als hoogwaterkering. Daarnaast bevindt zich in het oudste huis van Vlieland het gemeentelijke oudheidsmuseum “Tromp’s Huys”.

Ook kan de oude kerk bezocht worden, die dateert van 1607.
Bovendien kan vanaf de vuurtoren kan worden uitgekeken over het eiland, de Waddenzee en de Noordzee.

Fietsen, wandelen en andere activiteiten

Vakantiehuis In’t Duin is een ideale plek om uw fiets- of wandelroute te beginnen.

Nergens anders in Nederland kan zo rustig worden gefietst en gewandeld als op Vlieland. Er zijn vele fiets- en wandelroutes uitgezet, zowel in de duinen als in de polders en in de bossen. Deze routes zijn op te vragen bij het VVV-kantoor.

Naast fietsen en wandelen kunt u op Vlieland bijvoorbeeld ook paardrijden, vliegeren, windsurfen en zeevissen.

Eten en drinken

Een van de restaurants op Vlieland is het vroegere Posthuys. Het Posthuys ligt aan de westkant van het eiland op ongeveer 8 kilometer van het dorp Oost-Vlieland en is een trekpleister voor fietsers en wandelaars.

In het dorp Oost-Vlieland zijn ook een aantal restaurants te vinden, zoals restaurant De Dining, restaurant De Oude Stoep en restaurant Het Armhuis.


Een vakantie naar een van de meest dunbevolkte gemeentes van Nederland staat garant voor ontspannen en genieten. Het enige dorp op het mooie Vlieland is Oost-Vlieland. Het andere dorp, West-Vlieland genaamd, verdween in 1736 in zee. Heden ten dage is het eiland vooral populair onder natuurliefhebbers, die zich kostelijk zullen vermaken. Het eiland is niet toegankelijk voor motoren en auto’s, zodat je in alle rust bij kunt komen.

Dompel je onder in romantiek

Vakantiehuis In ’t Duin I is een zeer populair vakantiehuis onder romantici. Met haar rietbedekte dak is dit twee-onder-een kaphuis met de vele houten elementen een echte aanrader voor mensen die knusse gezelligheid hoog in het vaandel hebben staan. Er is voldoende ruimte voor romantische onderonsjes op het beschutte terras.

Iedereen is welkom

Dit karakteristieke vakantiehuis biedt ruimte aan zowel volwassenen als kinderen en is standaard uitgerust met een kinderstoel en ledikant. In overleg zijn ook honden welkom. De verblijfkosten van een hond zijn €35 per week.

Ruimte en luxe

Vakantiehuis In ’t Duin I biedt zowel ruimte als luxe. Het huis beschikt over wel drie slaapkamers, die allen op de eerste etage gelegen zijn. Er zijn twee slaapkamers met een tweepersoonsbed, de derde slaapkamers beschikt over een stapelbed en een eenpersoonsbed. Op de begane grond tref je een ruime woonkamer met zithoek, open keuken en eettafel voor zeven personen. De open keuken bevat onder andere een gasfornuis, een combimagnetron, een koel-vriescombinatie en een afwasmachine. Genoeg mogelijkheden voor het bereiden van een heerlijk maal dus! De knusse woonkamer is ingericht met onder meer een gezellige zithoek, een televisie, Dvd- en Cd-speler en een radio.

Ruimte voor uitbreiding

Wanneer vakantiehuis In ’t Duin I gecombineerd wordt met het nabijgelegen vakantiehuis In ’t Duin II, is er plek voor wel veertien mensen. Ideaal dus voor bijvoorbeeld grote gezinnen of een vriendinnengroep. In ’t Duin II heeft een indeling vergelijkbaar met In ’t Duin I.

Wonderlijk natuurschoon

Het wonderlijke natuurschoon dat Vlieland te bieden heeft ligt op een steenworp afstand: de duinen bevinden zich op 50 meter afstand en het strand en de zee op 200 meter afstand. De totale lengte van het strand is wel 20 kilometer, zodat je altijd een ruim plekje zult kunnen vinden. Ook fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen, de totale lengte van de fietspaden bedraagt wel 26 kilometer. Wanneer je honger gekregen hebt van een dag in de buitenlucht kun je heerlijk dineren in één van de vele restaurantjes in het nabijgelegen centrum.